I DAG:
Anbefaling - Scene

Teater på tårnhøjt niveau.

Next Door anbefalet af Bente Harriet Bagger
9. november 2015
Vurdering:
Samlet vurdering:
Teatertruppen: Out off balanz turnerer i øjeblikket med det internationalt prisbelønnede teaterstykke: Next door.
To personer er på scenen under hele forestillingen. De sidder på scenen, og hilser publikum velkommen, da vi kommer ind i teaterrummet.
Rekvisitter er der kun lidt af på scenen. Det er skuespilpræstationen, der bærer her, og
Ikke mindst mimekunsten.
Forrygende fra start. Naboen til Ivan, spillet af Troels Hagen Finsen, er død, i lejligheden ved siden af, for en måned siden. Båret ud af Falck.
Vi får Ivans tanker om dette, og han undrer sig over, at han ikke har kendt sin nabo. Herefter går vi Ivans barndomsliv igennem. Levet i Sydhavnen, hvor han kendte alle der boede i ejendommen, hvor han boede, og man tog del i hinandens liv. Der bliver leget, der bliver levet, og badeværelset hos hans egen familie er så lille, at man altid skal huske at tage toiletrullen ud, inden man bader.
Ivans medspillere ageres af Marc Gassot, som er halvt franskmand, halvt finne, og de to kompletterer hinanden, så det er ren fornøjelse.
Ivans tanker ageres og mimes på scenen. Det er så morsomt og levende udført, med små virkemidler. De to skuespillere bruger dem selv og deres kroppe , så sveden hagler af dem.
Jeg har sjælden grinet så meget ved en teaterforestilling.
De to skuespillere var hjertegribende gode, og indholdet i stykket, kan vi alle tænke en hel del over. Der var vid bid og humor i de samtlige 60 minutter teater stykket varer.
Skuespillerne lod slik gå rundt til os, da de selv spiste slik, vi blev bedt om at hilse med hånd på hinanden og sige vores navne, og til sidst blev vi inviteret op på scenen, til en sludder med hinanden og et glas Gammel Dansk.
Desværre kan jeg kun givet stykket her 6 Kongekroner. Jeg ville gerne give dem mange flere.
Stor teateroplevelse. Jeg anbefaler ”Next door” på det varmeste.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun