I DAG:
Anbefaling - Scene

Fysisk stabilt teater på en båd.

Fysisk ustabil anbefalet af Bente Harriet Bagger
10. august 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
I sig selv er Bådteatret et spændende sted. Ankommende til den hyggelige skude er det første jeg ser, et skrevet ark klistret på en sort måtte hvorpå der står: ”Den røde løber”, med røde tegnede hjerter i hjørnerne. Jeg går ind med et smil, og mødes i baren af veloplagte serverende kvinder.
Vi sidder på række og eneste rekvisit på den sorte scene er en metalstang.

Så går det løs. Der er tre kvinder i dette stykke. De er i 30erne. De har måske mødt hinanden på et Yogahold. Vi får et forrygende indslag fra en Yogaseance, med ironisk distance til denne stadig meget populære bevægelsesform. Kvinderne går op i yogaøvelserne, men er også helt sig selv, og vi griner af alle deres herlige påfund og mystiske indfald. Vi imponeres over deres kropslige evner i de fysiske udfoldelser, der er mere end dygtigt udførte, i en flot koreografi og med en underholdende og tilsvarende lydside.

Vi får de tre kvinders personlighedsskildringer.
Først Anna, som både vil være synlig og ikke synlig. Hun har de herligste striber på sin dragt, som i den grad ikke går i et med striberne på væggen. Hendes dans er meget sensuel, og hun gør grin med sig selv på en charmerende måde.
Den næste kvinde Camilla, er den sammensatte og usikre type. ”Jeg er tvilling”, siger hun. Vi griner og forvirres med hende. Hun styrter rundt på scenen og bruger metalstangen dygtigt og sjovt, og her er pludselig bunker af rekvisitter som fejes ud af scenen på den sjoveste vis.
Den sidste kvinde er Christel den sjove kvinde, der er gift med den sjove mand. Nu bliver stykket pludselig meget alvorligt, ja dramatisk. Christel kæmper for at få et barn. Hun har det hele, men dette lykkes ikke. Vi slutter med at høre sangen: ”No one´s got it all.”

De tre smidige dygtigt agerende kvinder siger intet på scenen.
Instruktør og forfatter Christel Stjernebjerg taler med kvindernes stemme over en højtaler.

Som publikum forundres jeg over, at jeg på en time og et kvarter, med få midler, føres ind i disse tre kvinders liv og deres kamp for at være i deres samtid. De kæmper alle tre på hver deres måde med deres selvværd.

Jeg kan varmt anbefale at gå ind og se dette inciterende teaterstykke, og giver det 5 store kongekroner.


Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun