I DAG:
Anbefaling - Scene

"Han har jo ikke noget på!"

KEJSEREN anbefalet af Bente Harriet Bagger
9. februar 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Hvem har ikke som barn, eller senere, været betaget af H.C. Andersens eventyr: Kejserens nye klæder?
Teater V i Valby, dette herlige eksperimenterende kulturhus, har i øjeblikket besøg af det københavnske scenekunstensemble, som beriger os med et teaterstykke, som kombinerer fortiden med nutiden set igennem eventyrets ofte klartseende øje.

Børnene er en vigtig del af forestillingen iført passende beskyttelsestøj. De voksne har næsten intet tøj på og alle bærer mærkværdige sko.
Musikken og sangen bringer os i Bertolt Brecht, Kurt Weill stemning. Vi er til kabaret, og metateater. Altså vi oplever flere lag i stykket, som gør oplevelsen mere pågående for os som tilskuere.

Teaterstykket, hvis titel er ”Kejseren” handler om alle de løgne og manipulationer vi mennesker til alle tider er blevet og bliver påført af samfundets øverste af enhver art, og også påfører hinanden.

Børnene er til slut så tydelige, at mit ansvar kan anfægtes. Jeg bliver nærmest flov. Måske jeg burde gå op på scenen og fjerne nogle eengangskrus, om ikke andet.

Tag i Prøvehallen og se teater, der er lykkedes med instruktion, scenografi, skuespillerpræstationen og ikke mindst lydsiden. Der tales og synges indimellem på engelsk, hvilket gør helheden meget nutidig.


Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun