I DAG:
Anbefaling - Scene

Lattervækkende aktuelt teater

Anonyme sexister anbefalet af Bente Harriet Bagger
2. juni 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Hver onsdag mødes Anonyme sexister. Det er en gruppe, der skal hjælpe afhængige internetbrugere, der er havnet i et overforbrug på nettet, og ikke kan styre det og sender voldsomme hadekommentarer til andre mennesker.
I gruppen skal medlemmerne 12 trin igennem. Til sidst får det enkelte medlem en medalje efter at have bevist afholdenhed over en periode.
Teater Team, som er et egnsteater i Herning, har produceret et satirisk og uhyre morsomt teaterstykke, som rammer lige ned i væsentlige problemstillinger i relation til Facebook og Internettet i det hele taget.
Vi møder 4 personer. Lederen af gruppen, som er kvinde og tre mandlige medlemmer, hvoraf den ene person er blevet henvist til gruppen af sin arbejdsplads.
Det viser sig at alle personer, også lederen af gruppen, har en psykologisk baggrund, der har gjort dem bitre og hadefulde.
Det er lang tid siden, at jeg har moret mig og har grinet så meget i en teatersal.
Skuespillet er på tårnhøjt niveau. Sceneskiftene underholder mig hele tiden.
Vi oplever gruppen i funktion, og der er individuelle oplevelser personerne imellem. Skuespillerne kommer igen og igen forbi vores stolesæder, hvilket skærper oplevelsen, og de er alle 4 ubetaleligt morsomme, når de står på rad og række og udgyder de mest forfærdelige eksempler på hadekommentarer fra deres Facebook generalieblad.
Scenens specielle møblement skifter hele tiden farve, og musikken passer perfekt til sceneskiftene.
Der er gentagelser på lydsiden, der understreger handlingen.
”Nettet er bare ord” og ”Nettet er som en banegård”. Gode sætninger at tage med ud i livet.
Stykket får topkarakter af mig for den begavede tekst og udførelse samt helhedsoplevelsen, og den aktualitet, og tankevækkende påvirkning den giver fra sig.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun