I DAG:
Anbefaling - Scene

Teaterøen har sat etiske tanker på højkant

Kinder K anbefalet af Bente Harriet Bagger
20. maj 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Du fragtes i en rød retrobus til et stemningsfuldt teater med grå flyttelæstæpper på sofaerne, retrolysekroner i loftet, levende lys, og en hyggelig bar.

Inde i teatersalen bliver du fanget ind fra første sekund, af Josefine Park og Niels Erling, de to stærkt spillende skuespillere, der gennemfører hele teaterstykket: ”Kinder K” på højeste niveau, tilsat flot vekslende scenografi og med en lydside der i sin helhed fik mig som publikum til at blive mere engageret.
Det er teatergruppen Holland House, der er på spil her med deres prisbelønnede teaterstykke.

Vi starter i nutiden, hvor vi møder et ungt forelsket par, der skal have er barn.
Herefter krydsklippes der i hastigt tempo mellem Naziregimets begyndende program for medlidenhedsdrab og nutidens muligheder for at fravælge fostre med uheldige gener og sygdomme.
Vi bliver holdt fast i stolesædet. Jeg blev rusket i mit tankesæt i forhold til svære valg, hvor vi ofte glemmer flere komponenter, og let kan komme til at glemme den anden part i et forhold.
Jeg synes dette stykke kommer flot omkring nutidens mange muligheder for at sige nej i disse vanskelige, etiske spørgsmål, og de overordnede og mere kryptiske elementer i vores etiske valg, bliver hudflettede og kommer op til overfladen.
Krydsklipningen mellem fortid og nutid skærper min tænkning. Jeg synes umiddelbart at vi må være blevet mere etisk korrekte siden nazisterne valgte uønskede personer systematisk fra.

Forfatteren til teaterstykket giver ingen svar, men jeg tager fra Refshaleøen, og tænker, at vi skal blive ved med at tænke over, hvor vi er på vej hen med vores muligheder for at vælge de rigtige børn uden fejl. Vores muligheder for at få en ren, intelligent befolkningsgruppe.

Skynd dig i teatret. Du kan sagtens nå det.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun