I DAG:
Anbefaling - Scene

Tom Waits´ poesi for fuld udblæsning i Valby.

Træt lever og tungt hjerte anbefalet af Bente Harriet Bagger
6. juni 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Vi sad 30 personer i Caféen i Teater V og nød synligt og hørbart den ordtætpakkede
teaterkoncert: ”Træt lever og tungt hjerte” over Tom Waits´ univers udført af Limfjordsteatret.
Vi sad med spidsede øren for at få det hele med, fordi teksterne var fyldt med finurlige,
stærke, følsomme, sårbare, morsomme, morbide og meget meget levende ord.
Der var tre mænd på caféens scenegulv. Lasse Popp var den agerende Tom Waits. Med sig havde han to musikere, Bastian Popp og Kim Fast. Alle tre spillede på forskellige instrumenter, så intenst og konstant, at man næsten glemte at trække vejret.
Der blev trommet på de mest fantasifulde måder, sågar på den grønne soldaterhjelm som Lasse Popp havde på under hele forestillingen. Morsom så han ud med denne hjelm, et smålurvet jakkesæt og hvide sko. Morsomt var det, at han aldrig fik ild i sin cigaret, fordi lighteren ikke virkede, og da den virkede, var det en blyant han havde i munden, alt imens han blev mere og mere beruset, men ordpoesien var samlet.
”Blød som en bøn”, ”Kys på hendes tandkød”, ”Der skal være mad med i en sang, hvis man bliver sulten undervejs” og ”Satan findes ikke, det er bare Gud der er blevet fuld”. Jeg fik nye tankevækkende ordbilleder med hjem, og kom igen til at tænke på, hvad tabet af den elskede kan gøre ved et menneske. Tom Waits´ univers er barskt, og kan vi blive mindet om noget væsentligt, og samtidigt grine og more os, ja så er vi ”udsat” for kunst.
Jeg vil stærkt anbefale at opsøge oplevelsen, som kommer til at turnere rundt i landet den kommende tid, helt ind i 2017.
Teaterkoncerten får 6 store velfortjente kongekroner.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun