I DAG:
Anbefaling - Scene

Mødet med Shakespeare i en rå sportshal

Comedy of errors anbefalet af Luna Brøndal
14. november 2014
Vurdering:
Samlet vurdering:
Man træder ind, og bydes velkommen af fire veloplagte skuespillere, der straks etablerer en tryg atmosfære omkring den interaktive forestilling. Man føler sig i gode hænder, når de kommer og stiller spørgsmål inden forestillingen starter.
Skuespillerne slukker ikke ét øjeblik for gnisten og underholdningsgenet. Jeg var konstant underholdt og opmærksom på hvad der foregik på scenen. Skuespillerne er sindssygt charmerende, dygtige og de gjorde det hele meget uformelt og nede på jorden, hvilket klæder Shakespeare rigtig godt. Man ser ofte at forestillinger bliver overprætentiøse, når Shakespeare er på programmet. Dejligt med lidt afveksling!
Man læser at det er en modernisering af Shakespeare, og man har ofte hørt og set om det og hadet det, men i Comedy of Errors er det løst helt vildt godt.
Skuespillerne skifter mellem at spille scenerne med Shakespeares replikker, og fortælle og forklare hvad der sker. Det fungerer rigtig godt, og det var rart at blive taget i hånden gennem forestillingen.
Der er også virkelig meget publikumskontakt, men på den rigtige og behagelige måde, så man har lyst til at bidrage.
Kostumerne spiller en vigtig rolle, da man har valgt at lade hver karakter have ét fast kostume, og det er ligegyldigt hvilken skuespiller der har det på, så er det den karakter. Der skiftes meget rundt mellem karakterer, og hver rolle spiller af mange forskellige. Det fungerer rigtig godt, men man kunne - pga. forestillingens ekstreme forvekslingstema - godt have lavet et lidt større skel mellem de to Dromio'er og de to Antonio'er. Det var lige på grænsen til at det kneb med at holde styr på hvem der var hvem og hvem der lige har snakket med hvem. Selvfølgelig skal de to tvillingepar ligne hinanden, men det kunne især retfærdiggøres at lave større forskel, fordi forestillingen startes med at publikum får fortalt at de ligner hinanden som to dråber vand. Derfor kunne man godt for publikums skyld have lavet større forskel. Men jeg klarede mig da trods alt!
Det skal da forresten lige nævnes hvor flotte og kreative kostumerne var. Imponerende skraldekunst, men gode referencer til elizabethanske kostumer.
Det er en meget modig iscenesættelse. Modigt at vælge at spille forestillingen i en sportshal med larm fra basketbanen i rummet ved siden af, manglen på teaterlyssætning, og at det er nye sange der ligger til grund for forestillingen hver aften. Det er med til at gøre det sindssygt variende og giver uvished, men giver bestemt liv og vågenhed fra spillerne.
Det var generelt sindssygt underholdende og jeg nød forestillingen i fulde drag.
Jeg anbefaler meget!
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
HOW ARE WE TO FIGHT BLIGHT?
Udgivelsesdato 4. okt
EN SKÆRSOMMERNATSDRØM
Spilleperiode 11. okt - 9. nov
BOLDBANEN
Spilleperiode 6. okt - 12. okt
TOXIS
Udgivelsesdato 18. okt