I DAG:
Anbefaling - Scene

Miss Julie in-yer-face!

After Miss Julie anbefalet af Eva Lene Kristensen
23. februar 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Strindbergs stykke "Frk Julie" vakte furore i 1888. Folk fik kønsrolledebatten, klassekampen og en god portion drifter serveret for fuld spotlight på scenen. Skandalen fulgte. Nogen stor diplomat blev han aldrig, ham Strindberg!
I 1995 var stykket så småt holdt op med at forarge, så Patrick Marber påtog sig at lave en opdateret udgave: "After Miss Julie", hvor handlingen nu var flyttet til valgaftenen juli 1945, hvor Labour vandt. Så vidt jeg kan se, har Marber desuden valgt at tilsætte træk fra 90ernes "in-yer-face theatre". Publikum får alle tabuer smask i hovedet i et sprog, der ikke er for sarte sjæle.
Det er en effektfuld opdatering. Dialogen er strammet op (undskyld, Strindbergfans), og provokationerne virker igen.
De 80 minutter, That Theatre Company spiller deres forestilling, er derfor langtfra kedsommelige. Der er masser af temposkift og spændinger karaktererne imellem, og spillet er aldeles strålende. Når jeg vælger kun at give fem en halv kongekroner, er det fordi lydsiden i starten ikke fungerede optimalt. Musikken var så høj, at det var vanskeligt at høre Frk Julie (Maria W Nørgaard), og John (Benjamin Stender), der i starten talte med stærk workingclass sociolekt blev også svær at forstå. Men de lydlige udfordringer blev overvundet efter 5 - 10 minutter, og derefter kunne man bare sidde og nyde stykket og de tre dygtige skuespillere. Johanne Wang-Holm som Christine fortjener i den anledning også at blive nævnt.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
DEA TRIER MØRCH - IND I VERDEN
Opleves fra 13. nov - 23. feb
BOLDBANEN
Spilleperiode 6. okt - 12. okt
WOMB OF LIFE
Udgivelsesdato 22. nov
VORES VINGER KAN FÅ STØVET IGEN - ALBUM
Udgivelsesdato 10. maj