I DAG:
Anbefaling - Scene

Når sorgen rammer!

SAMMENSVÆRGELSE anbefalet af Bente Harriet Bagger
21. oktober 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Den aarhusianske teatergruppe Von Baden gæster lige nu det hyggelige Teater Grob på Nørrebrogade med teaterstykket: ”Sammensværgelse.”
Vi møder på scenen et højtuddannet ægtepar i deres køkken. Den travle forsker Alex, er på vej til Boston for at holde en forelæsning, og hendes mand Kim der er egyptolog, skal være hjemme hos deres søn Carl-Emil, der skal til fodbold. Med denne indfaldsvinkel og Elvis Presley, som synger: ”That´s all right mama” i radioen, bringer teaterstykket os ind i et tema, vi alle frygter i forhold til vores børn og nærmeste. Tab, chok, sorg, fortrængning og konspirationsteorier blander sig her ind i hinanden hos de mest ramte personer. Vi møder en yderst væsentlig person, og pludselig får teaterstykket dyb mening.
Instruktør Von Baden og iscenesætter, samt manuskriptforfatter Henrik Vestergaard har skabt meningsfuldt teater og Patricia Schuman spiller fremragende moderen Alex. Scenografien er finurlig i sin enkelhed, og køleskabet bliver brugt meget fantasifuldt sammen med den gennemløbende sang: ” That´s all right mama.” ”Sammensværgelse” kan varmt anbefales.
Der kunne godt være inkluderet en pause, i den meget komprimerede og alvorlige teateroplevelse.


Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun