I DAG:
BØGER

HJERTET BRAST I TONER

24. marts 2019
KAN OPLEVES I HELE LANDET

Tag med H.C. Andersen i operaenOperaeksperten og musikformidleren Henrik Engelbrecht følger nu op pa° sin anmelderroste salgssucces Opera i guldalderens København med endnu en gennemillustreret bog om 1800–tallets vilde teaterliv; denne gang tager han nutidens læser med pa° en levende og medrivende rejse tilbage til den virkelighed, som H.C. Andersen møder over hele Europa de flere end 1000 gange, han ga°r i operaen i løbet af sit liv.

”H.C. Andersen er fuldstændig vild med opera,” fortæller Henrik Engelbrecht. ”Han oplever 1800–tallets megastjerner som Maria Malibran og Jenny Lind, de splinternye operaer af Verdi og Wagner, og han skriver hjem om den utrolige oplevelse af at sidde i de enorme operahuse i Napoli, Wien og Paris.”

Bogen følger Andersen helt fra begyndelsen, da han selv som dreng i Odense drømmer om en stor sangerkarriere og som teenager faktisk synger i koret pa° Det Kongelige Teater – og vi er ogsa° med, na°r han fa°r mange af de operatekster, han forsøger sig med, da han bliver fyret som sanger, lige i hovedet igen.

Henrik Engelbrecht er guide pa° en medrivende tur tilbage til Danmarks og Europas teaterverden af i ga°r ved hjælp af Andersens egne dagbøger, rejsebreve og operatekster.


Henrik Engelbrecht er operaekspert og musikformidler. Han har tidligere arbejdet som operaredaktør pa° DR P2, som operadramaturg pa° Det Kongelige Teater og som musikchef i Tivoli. Nu formidler han opera og klassisk musik som forfatter, podcastproducent, underviser og foredragsholder, og arbejder desuden som kunstnerisk ra°dgiver og kurator for museer, operahuse og festivaler, bl. a. Teatermuseet i Hofteatret, Det Kongelige Teater og Tivoli.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Ikke vurderet
Udgivelsesdato:
2. april 2019
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
50 GRADES OF SHAME
Spilleperiode 22. maj - 23. maj
LYSTSPIL
Spilleperiode 20. maj - 29. maj
IMMORTALITY & GLOBAL SOULS
Spilleperiode 7. maj - 28. maj
TAM/TYK/TATOVERET
Spilleperiode 8. maj - 1. jun