I DAG:
SCENE

PERSONA

2. november 2018
KAN OPLEVES I AALBORG

Ingmar Bergmans klassiske psykologiske thriller.


En kendt skuespillerinde, Elisabet Vogler, er af uvisse årsager holdt op med at tale. Hun siger slet ingenting. Hun bliver i denne foruroligende tilstand passet af en ung sygeplejerske, der forsøger at tale sig ind i sin patients problem. De to opholder sig isoleret i en hytte, og snart begynder det at blive vanskeligt for den talende at skelne mellem sig selv og patienten. Og hvad er det, tavsheden fortæller?

Bergmans film fra 1966 med Liv Ullmann og Bibi Andersson står som en milepæl i filmhistorien og er blevet overført til scenen talrige gange. Johannes Holmen Dahl, som i forrige sæson overrumplede med både Underkastelse og Don Juan giver sit bud på Persona på scenen i vor tid.

Den svenske filmskaber og manuskriptforfatter Ingmar Bergman ville være fyldt 100 år i juli 2018. Bergman betragtes som en af de største af sin slags og med sine mere end 50 film og 150 teateropsætninger er han en indflydelsesrig og beundret personlighed over det meste af verden. Et af Bergmans mest centrale mesterværker er hans film fra 1966 Persona, som blev et internationalt gennembrud for skuespilleren Liv Ulmann, der i filmen spillede sammen med en anden stor svensk skuespiller, Bibi Andersson.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
17. nov 2018 - 15. dec 2018
Scene info
Forfatter Ingmar Bergman
InstruktørJohannes Holmen Dahl
Scenograf Nia Damerell
Lysdesigner Mia J. Willett
LyddesignerAske Bergenhammer Hoeg
Medvirkende
: Bolette Nørregaard Bang, Maria Henriksen, Nikolaj Bjørn-Andersen
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
50 GRADES OF SHAME
Spilleperiode 22. maj - 23. maj
LYSTSPIL
Spilleperiode 20. maj - 29. maj
IMMORTALITY & GLOBAL SOULS
Spilleperiode 7. maj - 28. maj
TAM/TYK/TATOVERET
Spilleperiode 8. maj - 1. jun