I DAG:
Anbefaling - Bøger

Feministiske superhelte

SLAGSØSTRE anbefalet af ulla weishaupt
22. april 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Lækker kvalitets bog, med dejligt læsevenligt tryk. Man skal lige indstille sin hjerne på de polske navne, der ikke falder helt naturligt i forhold til hvad jeg plejer at læse. Hvilket for mit vedkommende betød at jeg skulle lidt ind i bogen, før jeg fik rigtig fat i den, men så fik det også ud over stepperne.
Vi befinder os i Warszawa, i kvarteret Mokotów, hvor fire kvinder i nattens mørke kæmper mod griske profitjægere og voldelige ægtemænd. Alle har de på hver deres måde en fortid, der binder dem sammen i et had mod den polske machokultur. Bogen er nærmest et ordets svar på Netflix serien Marvel og Jessica Jones. Slagsøstre er feministiske superheltinder, der forsøger at ryde op i et råddent samfund. Jeg synes det er en ret sej bog, og noget anderledes end det jeg havde forventet, men til den positive side. Så er man til seje kvinder, kan jeg varmt anbefale bogen og man kommer hurtigt igennem de 211 sider.
Bagerst i bogenfindes dels et efterskrift, der giver et overblik over bogens tema, samt en citatliste.
Sylwia Chutnik(1979) er polsk forfatter, feminist og socialaktivist, hun debuterede i 2008 med romanen Kieszonkowy atlas kobiet . Cwaniary (2012), er så vidt jeg ved første der er oversat til danske. Slagsøstre udkommer 15 maj 2019 på forlaget Vinther (det tidligere Forlaget 5), hvis ambitioner er at repræsentere litteratur med et central- eller østeuropæisk islæt med en overvægt af mere skæv, eksperimenterende og udfordrende litteratur.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
MEDEA
Spilleperiode 28. aug - 27. sep
2 PÅ TUR
Spilleperiode 12. okt - 14. nov
SOMMERGÆSTER
Spilleperiode 9. sep - 25. sep
GENERATION 9/11
Spilleperiode 11. sep - 11. okt