I DAG:
Anbefaling - Bøger

Højaktuel spændingsroman

OPERATION NYTTIGE IDIOTER anbefalet af Lisa Christensen
8. februar 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:

Jeg blev hensat til en rejse i memory lane I første del af bogen. Jeg boede i slutningen af 80’erne et år i Flensborg og det er her bogen tager sin start. Bogen tager os med rundt i byen med vores hovedpersoner.
Den danske flygtningeaktivist Malin Østerlund bliver fundet kvalt i et buskads bag det danske generalkonsulat i Flensborg. Tysk politi i Flensborg ser drabet som et fejlslagent røveri, men PET er af en anden mening, de frygter at drabet er af politiske årsager og som en trussel mod Danmark.
Derfor sender man Selma Brink til byen. Selma er forhenværende kendisjournalist og nuværende indhenter for PET. Officielt er hun stået af ræset og har oprettet online tidsskriftet Magasinet Global, det perfekte dække til at arbejde undercover.
Vel ankommet i Flensborg infiltrere hun flygtningemiljøet og kommer på sporet af Malin færden i byen. Men alt er ikke som det ser ud til at være og pludselig får hun en, anonym henvendelse, der sender sagen i en ny retning.
Det er en yderst velskrevet spændingsroman, der beskæftiger sig med aktuelle emner som flygtninge, politiskspin, menneskesmugling og ikke mindst terrortruslen mod Danmark. Den formår at holde spændingen til sidste side og efterlader mig eftertænksom flere gange i læsningen. Det er for mig en god bog, der kan dette.
Forfatter Henrik Brun er selv uddannet journalist og det fornægter sig ikke, heldigvis på den gode måde. Han har debuterede i 2011 som forfatter. Operation nyttige idioter med Selma Brink som hovedperson er første bind i hans nyeste serie.
Jeg glæder mig absolut til mere og kvitterer med 6/6


Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj