I DAG:
Anbefaling - Bøger

Undersøgelse af et luftkastel

Forbindelser anbefalet af Hans Christian Davidsen
29. januar 2014
Vurdering:
Samlet vurdering:
Courtney Sullivans »Forbindelser« er en humoristisk underholdningsroman om reklamens og symbolets magt. En patchwork-fortælling af svagt forbundne historier om kærlighedens holdbarhed og det modsatte.

Frances Gerety (1916-1999) var en virkelig person, der fandt på reklamesloganet »A diamond is forever« for diamantfirmaet De Beers. Sloganet skulle gøre diamanten til det ultimative symbol på evig kærlighed, og det lykkedes. »Diamonds Are a Girls Best Friend« fortsatte Marilyn Monroe mange år efter.

Frances Gerety optræder også i romanen som en virkelig person, der veksler med fire andre og fiktive personer. En diamantring indgår i deres livshistorier på forskellig måde. Romanen udvikler sig herigennem til en undersøgelse af ikke blot diamanten, men også ægteskabet som institution.

Fortællingen om diamantringen skal fungere som en rød tråd, men virker nogle gange som lidt af et postulat. Sproget løfter sig ikke meget over gennemsnittet, og dog er ideen i romanen god: For hvad søren har diamanter med ikke blot evig kærlighed, men kærlighed i det hele taget at gøre?

Som det hedder et sted i romanen: »Dette jordens fragment er intet andet end luftkastel med blanke flader, som hjertets skiftende længsler kan prentes i«.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun