I DAG:
Anbefaling - Film

All You Need Is Love?

The Tribe anbefalet af Thor Kristjan Kidmose
4. november 2014
Vurdering:
Samlet vurdering:
Du finder altid alverdens sjove, skæve og udfordrende spillefilm på de smalle filmfestivaller rundt omkring i Europa. Det er dog også stederne hvor du lider dig gennem fejlskudene der aldrig klarer skærene til de danske biografer og filmdistributører. Hvilket både afspejler en kommerciel logik og en trist udvikling. For hvis dit lokale biografcenter kun har disney, superhelte og de evindelige fortsættelser mister man ikke blot de der elsker den analoge verden men også taget på en filmgeneration.

Filmen "The Tribe" er en af disse smalle spillefilm jeg er glad for fandt vej til min biograf. Det er samtidig også sådan én der vil skræmme alle andre end filmfans væk fra biografmørket. Her er der nemlig ikke kælet for mange detaljer, historien er banal og lydsporet ensidigt. Filmen er ikke engang forsøgt mast ind i et 3d format. I stedet er det historie uden talte ord, undertekster eller anden formidling end det visuelle med fortællinger fortalt via fagter og tegnsprog.

Historien er bundet op på en døveskoles kriminelle skyggeside. Der, hvor organiseret kriminalitet kun kræver en varevogn, lidt overarme og piger til salg. Vores helt er den nyankommende døvstumme Sergey, der hurtigt stiger i graderne og forelsker sig i en af pigerne (Anna). Deres kærlighedshistorie er omdrejningspunktet for filmen og rummer ikke megen idyl. Kriminaliteten er rammen, fattigdommen udgangspunktet og folkets mentalitet skabt via det fejlslået kommunistiske projekt. For i én verden hvor vi alle er lige vil du altid være dig selv nærmest - både på det abstrakte og konkrete plan!

Jeg vil aldrig se den igen, men helt sikkert se den næste film som Miroslav Slaboshpitsky skaber. Hvorfor de tre stjerner gives for de gode ideer, de underfundige løsninger og så den vidunderlige nedslidte ukrainske skolekulisse (der ganske givet er en rigtig skole).
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar