I DAG:
Anbefaling - Film

Skandaler i fragmenter og sæder i forfald

Happy End anbefalet af Thor Kristjan Kidmose
31. marts 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Hvis du har trænet din filmforståelse ved blockbuster brag eller netflix serier, så vil denne spillefilm være svær at indtage. Især den kantede begyndelse tager ikke hensyn til alle os der er vokset op med "easy to digest" fiktion.

Heldigvis vinder filmen hurtigt mit hjerte med lige dele sort humor og ufortalte forfærdeligheder. Hovedrolleindehaveren er den bedårende teenager Eve - spillet af Fantine Harduin. Der med tilpas sødmefuldhed i en køn indpakning giver en herlig kontrast til alverdens dystre tanker og handlinger. Hun er dog ikke den eneste hvis moralske kompas er i uorden. Faktisk fremstår hele hendes franske overklassefamilie som en samling mennesker med ondt i sjælen.


Du kan vælge at se spillefilmen som et spejlbillede på den vestlige verdens moralske sammenbrud. Hvor familier er i opbrud, Gud er død og livet ikke længere er helligt. Det vil dog være at overtænke denne lille fine satirske hudfletning af den konservative overklasse. Hvor Michael Haneke udstiller alverdens menneskelige hykleri, der dog ikke fører os til nogle indsigtsfulde pointer. Til gengæld er det underholdende at overvære alverdens tåkrummende pinligheder.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
DOPPLER
Spilleperiode 17. jan - 26. jan
NATTERGALEN
Spilleperiode 17. jan - 25. jan
SUN SHIP
Udgivelsesdato 11. nov
SKØNHEDEN OG UDYRET
Spilleperiode 14. dec - 15. feb