I DAG:
Anbefaling - Film

Patriarkens Hemmeligheder

Patriarken anbefalet af Thor Kristjan Kidmose
19. august 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Der er mange konflikter der løses ved tid alene, mens andre ulmer for evigt, selvom ingen rigtig længere husker hvorfor. Klanfejden i denne film er dog blot en teamtisk ramme for hovedhistorien. Hvis fokus i stedet falder på magtkampene mellem genrationerne i en patriarkalsk maorifamilie i New Zealand.

Den verdenskendte Temuera Morrison spiller familieoverhovedet Mahana så overbevisende du ikke kan se ham i andre familiekonstellationer end denne. Vores helt er dog den unge Simeon (Akuhata Keefe) hvis idealistiske tanker, unge hjerte og ubesmittet mandsmod fører ham direkte i kollision med patriarken.

Skildringen af livet som fåreavler er måske en anelse romantiseret, men jeg er vild med det indblik i Maoriernes liv, religion og sprog som vi indirekte får med filmen her. Den spinkle historie holdes sammen af de mange fængende menneskeskæbner og deres indbyrdes forhold. Familielivet virker således ægte, dramaet til tider påtaget og konflikten helt oplagt. Slutproduktet er blevet en lille hjertevarm spillefilm med et simpelt budskab om kærlighed.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar
ANNA WALK WITH ME
Spilleperiode 4. mar - 18. mar
DANCE WITH ME
Spilleperiode 28. feb - 21. mar
TATOVERING
Spilleperiode 26. feb - 1. maj