I DAG:
Anbefaling - Film

Perfekt casting

St. Vincent anbefalet af Hans Christian Davidsen
12. september 2015
Vurdering:
Samlet vurdering:
Historien er egentlig fortalt mange gange før: En gammel knarvorn mand skubber alt og alle væk med sit desillusionerede væsen. Men ved en tilfældighed findes alligevel en vej ind til hans hjerte, og sådan blotlægges en menneskelig varme - der blot har en hård staffage.

Det, der gør St. Vincent seværdig, er filmens casting: Bill Murray er skabt til rollen som den fordrukne og lettere fordærvede Vietnam-veteran, der ender med at blive en Sankt Vincent. Eller måske er det filmen, der er skabt til Bill Murray. Man mindes i hvert fald Walter Matthau, der også kunne spille gnaven, så det nærmest gjorde godt.

Den buttede Melissa McCarthy er rørende og autentisk i rollen som den fraskilte mor Maggie, der bliver ny nabo til den gamle vrisne mand. Naomi Watts er morsom i birollen som en højgravid russisk stripper, der giver Vincent selskab. Og endelig er der Jaeden Lieberher i rollen som den 12-årige søn Oliver, der modvilligt kommer til at stå foran Vincents dør - starten til et umage venskab.

»St. Vincent« er en feel good-film, der skal afvikles på halvanden time. Den er skåret efter en skabelon og giver af og til en sødlig smag i munden. Der er mange postulater i manuskriptet, men skuespillerne - især Bill Murray - kører den hjem. Faktisk står og falder filmen med ham.

Udmærket underholdning.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
PEGGY PICKET SER GUDS ANSIGT
Spilleperiode 9. nov - 7. dec
NINNA
Premiere 4. nov - 1. jan
150 METER TIL I MORGEN
Spilleperiode 6. nov - 29. nov
DRONNINGENS CORGI
Premiere 9. nov - 1. jan