I DAG:
Anbefaling - Musik

Grøde i Nordatlanten

Froði anbefalet af Hans Christian Davidsen
6. september 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Det er et fornemt mini-album skråstreg EP, færøske Frodi her lægger ud. Færingerne kan meget inden for musik, litteratur og billedkunst. Gad vide om det er muligheden for ro og plads til fordybelse, der giver denne grøde i Nordatlanten?

Med fare for at komme til at fratage Frodi hans egen, personlige stil, så er der en vis påvirkning og indflydelse på disse seks numre. Dette nævnes her blot for at give læseren et indtryk af, hvilket spændende og bredt felt, Frodi bevæger sig i. Der er nemlig elementer af singer-songwriter-genre i balladerne, af indie-støjrock a la 1990erne, på et par af numrene - især ét - et stærkt præg af danske Kashmir, og i frasering og intonation er der nogle steder lidt Teitur. Det vil dog ikke være helt fair at sammenligne Frodis musik med andre færingers - eller blot fragmenter af den.

De seks numre er alle stærkt følelseslade og stemningsprægede.
Interessante melodier, en indbydende vokal, fedt guitarspil og til tider dramatisk trommespil giver mini-albummet en dragende melankoli. Mit favoritnummer er »Mickey Mouse« med en hemmelighedsfuld tekst om musen: »Everybody loves him clearly - He’s a funny little guy - with his long black tail and big ears really - he will make you laugh until you cry«.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun