I DAG:
Anbefaling - Musik

De er her sørme endnu

Zididada anbefalet af Hans Christian Davidsen
19. april 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
»En underlig dansk popduo ved navn Zididada er dukket op fra tegneserieland med en håndfuld charmerende rockpopsange«, skrev musikmagasinet Gaffa, da de to ungersvende Jimmy Colding og Danny Linde fra den ene dag til den anden røg ind på P3 i 1999.
Første gang, jeg hørte dem, var ved Bøgescenerne på Skanderborg Festival samme år. Jeg må have fået lidt for meget Corona-øl, for det endte med, at jeg kom til at stave bandets navn forkert, da jeg dengang skulle skrive om dem. Men gang i den var der. Den caribiske sound gik direkte i blodet på publikum denne lørdag eftermiddag, der tilmed var begunstiget af solskin.

Jeg tror ikke, der var så mange, der dengang havde gættet på, at Zididada kunne den kørende til 2013. Men nu er de her igen fem år efter deres seneste studiealbum, »Take It All«.

Zididada har altid været til voluminøse popsange. Det startede som et sjovt og skørt spillemandsband, men på et tidspunkt blev der hældt lidt for megen sovs på sangene.

Gary Wallis er fortsat den ene af producerne på bandet, og det er en herre, der ved, hvordan den skal skæres. Han har før sprøjtet succeser ud sammen med Aqua, Jovi Bon Jovi og Spandau Ballet.

Måske er jeg lidt ukritisk her i april 2013 efter en standhaftig vinter, der blot cementerede min ambition for alderdommen: At score en hacienda med udsigt til Middelhavet og så ellers sige adjø til min kolde bopæl i vintermånederne. For hvor Zididada er, der skinner solen. Denne gang med numre som »Fix Your Heart« (der har fået et plaster på på omslaget), »Jacuzzi«, »Love Song« og »American Girl«.

Zididada siger det selv i release-teksten: De står fast på at levere positive indtryk og budskaber selv i krisetider, selv om udtrykket også er blevet lidt mere afdæmpet. Hen imod slutningen af albummet begynder der at gå tomgang i den. »Come Save Me« og »Superstar« kører i tomgang og er åbenbart kommet med på et afbud.

Det er pop. Det giver sig heller ikke for at være andet. »Sweet Water« er et udmærket udgangsnummer på albummet. Men hvor har jeg hørt fragmenter af denne sang henne før?

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar