I DAG:
Anbefaling - Musik

Væltet Overflødighedshorn

The BigBand and The Vocals anbefalet af Thor Kristjan Kidmose
13. juli 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Dette væltede overflødighedshorn af en koncert havde flere krukker på scenen end godt var og desværre også en masse manglende fravalg, de tre kongekroner vi alligevel havner på afspejler derfor udelukkende de kvaliteter der vitterlig også blev serveret denne aften. Min egen irritation boblede dog lystigt gennem hele koncerten, jeg var især arrig over det faktum at man ikke havde formået at være mere stringent i sit musikalske udtryk. Hvorfor vi havnede med både trommecirkus, lidt jazz, lidt karneval stemning, lidt big band koncert og så selvfølgelig kaffemaskine udtrækning. Hvilket samlet var den direkte årsag til at vi brugte dobbelt så lang tid end de fem kvarter som var indikeret i programmet og i selve koncertpræsentationen.

Den første time var der hovedsageligt tale om jazz, hvorfor man desværre havde lokket Katrine Madsen væk fra Frederiksberg cafeen ”Den Blå Hund” for at give et par sangnumre og en del lydeffekter. Havde hun haft tid til at øve mere med bandet samt varme stemmen ordentlig op inden koncerten, havde meget sikkert lydt anderledes og forhåbentlig betydelig bedre. Men det var alligevel den ganske langtrukne og uendelig krukkede indledning af perkussionisten Tupac Mantilla der irriterede mig mest ved koncertens første halvdel. Det faktum at lyde kan frembringes fra og af et hav af ting behøver desværre ikke at betyde lydbilledet der skabes er arbejdsindsatsen værd.

Jeg droppede derfor gerne trommedrengen Tupac, divaen Katrine og skruede ned for lyden når Mads Pagsberg ville hygge snakke. Skippede latino rytmerne og karnevalstemningen for kun at fokusere på standard numre for big band jazz. Bandet havde dog heldigvis en masse talenter, habile musikalske kræfter og oversete sangstjerner.

Jeg var især glad for (vokal) Kirstine Dahlberg, Mette Johnsen Elbeck og Jesper Placing. Jonas Johansen på trommer, Ole Kock Hansen på Piano, Matthias Flemming Petri på bas og Uffe Markussen på saxofon. Måske det ville være oplagt at enkelte af disse musikere forfulgte fremtiden i andre og mindre bands, men uanset hvad fremtiden byder på for dette forholdsvis nye og ganske store big band skal man først lære at vælge fra, sige fra og holde igen.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar
ANNA WALK WITH ME
Spilleperiode 4. mar - 18. mar