I DAG:
Anbefaling - Musik

Sange fra det pikløse samfund

Én af drengene anbefalet af Hans Christian Davidsen
9. juni 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Musikalsk har det feministiske pigeband Det kønne Kartel (indtil 2014 »Det pikløse Samfund«) ikke noget specielt nyt at byde på. Pernille Loumann, Lise Bertelsen, Gry Eising og Sofie Clausen synger dog dæmpet , smukt og flerstemmigt. Akustisk guitar og rytmeinstrumenter kan de såmænd også behandle, men teksterne bærer værket. Det er feminisme, det drejer sig om her, og hvis nogle mener, at feminister mangler humor og ironi, så demonstrerer de fire kvinder i perioder, at det ikke er tilfældet for alle.

Jeg synes nu stadigvæk, de skulle have beholdt deres gamle navn. Det lød fedt. Og det minder mig om en lærervikar, jeg havde i gymnasiet. I en hel måned skulle vi læse en engelsk prosatekst om en mandschauvinist eller en sej alfa-han (alt afhænger af øjnene, der ser), der lagde damer ned på stribe - uden vold. Det endte med, at nogle af damerne skar pikken af ham. Til vores femi-lærers store begejstring.
Til en skolefest opdagede vi i den afsides liggende sydfløj, at den feministiske lærer tog en ridetur på gymnasiets macho-lærer.
Man var blevet taget ved næsen.

Efter at Det kønne Kartel skiftede navn, findes det pikløse samfund så slet ikke mere. Men de har noget på hjerte, og musikken er o.k.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun