I DAG:
Anbefaling - Musik

Meget med få akkorder

Youth in Blue anbefalet af Hans Christian Davidsen
10. oktober 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Duoen »Youth in Blue« har her begået en fed EP med fem (tæller man den korte intro med er antallet seks) numre, der virkelig er værd at lytte til.

Det er ikke blot navnet, der gør den kvindelige halvdel Amourose Langer til noget specielt. Hun har en mild, men alligevel dramatisk stemme smækfyldt med udtryk. Og Jesper Braae Madsen har skrevet en håndfuld gode melodier, som han får omsat til et sfærisk musikalsk univers.

Det er let, lyst og næsten lidt uvirkeligt nogle steder, andre steder melankolsk og lidt dunkelt ved hjælp af ganske få akkorder. Senest ved det tredje nummer, »Kiss Me Goodnight«, bliver vi forvisset om, at dette her ikke blot er en metervare.

Jesper Braae Madsen hopper med som vokal i den smukke duet »I Wanna Be With You« og tilfører EP’en variation. Og så er det overraskende i sidste skæring, »A Real Man«, at høre en kvindelig vokal synge med på teksten: »I don’t know what I need to be a real man«. »Man« kan på engelsk også betyde »menneske«, men sammenstillingen af ordene gør alligevel teksten noget spøjs.

Stilen er pop med en solid bund af folk, som med lidt lån af flere forskellige genrer bliver til et vellykket poetisk udspil. Absolut mere end godkendt.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun