I DAG:
Anbefaling - Musik

Motown fra flere verdenshjørner

Benjamin Koppel Jazz Galla Goes Motown anbefalet af Hans Christian Davidsen
3. juli 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
De tre vokaler Szhirley, Bobo Moreno og Marie Carmen Koppel kommer fra hver deres verdenshjørne rent musikalsk. Den ene har baggrund i R&B, den anden i gospel, og den tredje er crooner - i den nævnte rækkefølge.

De kom derfor også med hver deres indgang til den specielle Motown-sound, der sigter til pladeselskabet Motown, som fra slutningen af 1950erne og en halv snes år frem sprøjtede hits ud i æteren. Hver kom de tre vokaler ind og tog en solo eller gik i duetter.

Den instrumentale besætning med klassisk jazzkvartet styrede Benjamin Koppel sikkert igennem aftenen, og som en gentleman af en kapelmester kendte han sin besøgelsestid, når det gjaldt antallet og længder af soli på saxofonen. Men at han kan, det demonstrerede han blandt andet til fulde halvvejs inde i Brenda Holloways »Every Little Bit Hurts«.

Alle stemmer passede godt til Motown-universet. Szhirley kendte sine fraseringer, divaen Marie Carmen Koppel gav det hele en indtrængende nerve, og Bobo Moreno var herligt tilbagelænet i forhold til beatet. Tilmed kom han aftenen i Betty Nansen Teatret med en pose humor.

Især sangene fra Motowns klassiske periode i 1960erne er skåret over samme læst, men denne koncerts berettigelse var, at ørehængerne (nogle af dem mere slidte end andre) fik nyt liv.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun