I DAG:
Anbefaling - Musik

Ren hygge

Morten Remar anbefalet af Hans Christian Davidsen
3. maj 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Det er er dansk, og det er næsten lidt dvask.
Stemningen er hentet fra en lille dansk open air-festival, hvor publikum ikke hidser sig mere op end højst nødvendigt. Eller måske er der bare ikke mange nok til, at det lyder af noget på denne live-optagelse. Lidt spredte klapsalver er alt, hvad man hører.

Optagelsen er lavet under Morten Remars »Umulige Kærester Tour«. Ikke alle numre fra studiealbummet »Umulige kærester« fra 2015 er med på live-optagelsen her. Hullerne i sætlisten er fyldt ud med et par enkle arrangementer fra Morten Remars engelsksprogede »In Person«, og så kan han og bandet naturligvis ikke dy sig for at give den gamle Back to Back-sang »Jonathan« et nyt twist.

Morten Remars tekster er ligefremme og jordnære - alskens mundrette refleksioner og hverdagslyrik pakket ind akustisk pop.
Nogle gange nærmer sangene sig det banale og rørstrømske a la »Livet giver og tar’ - sådan er det bar’«. Men man må give Remar, at han evner at synge om det dagligdags og udtrykke sig med prunkløse vokalharmonier.

Som Remar selv siger i live-oplægget til nummeret »Tro mod os selv«: »Man skal være tro mod sig selv og ikke gøre noget, man ikke har lyst til«.
Det er et eksempel på den gratis sniksnak, vi spammes med. Der er næppe nogen, der kommer igennem livet uden at gøre noget, de ikke har lyst til - og da slet ikke i den mindre privilegerede del af verden. Men han giver nok udtryk for noget, som i forvejen findes i metermål: Er der nogen, vi er tro overfor, så er det os selv.

»Umulige Kærester Tour« er ren hygge. Der er ingen ørehængere. Melodierne bundfalder sig ikke, men numrene er gennen-rytmiske og meget sympatiske.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun