I DAG:
Anbefaling - Musik

Musikken taler for sig selv

Yellowbellies anbefalet af Hans Christian Davidsen
17. februar 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
I den medfølgende tekst til Yellowbellies’ album »Anywhere But Here«, bliver vi belært om, at bandet vil »gøre en forskel« og kæmpe mod »selvtilstrækkeligheden«. Yellowbellies har med albummet leveret »et humanistisk modsvar« og »skabt et billede på mangfoldighed, sameksistens og tolerance i en tid, der er præget af nationalisme, frygt og globaliseringslede«. Her må en stor del af Danmarks befolkning så føle sig som synderne, der lytter til farisæernes tale.

Jeg synes egentlig bare, at Yellowbellies skulle lade musikken tale for sig selv. Ellers har det samme komiske virkning som kunstneren, der skal forklare sine billeder.
Det er bestemt relevant at fortælle, at albummet blev til under efterårets flygtningestrøm til Europa med alle de konsekvenser, denne strøm har fået. Det var nok de færreste mennesker, der var og er uberørte af tragedien i Syrien. Men de fleste er nok også ganske udmærket klar over, at der ingen nemme løsninger findes.

Da jeg havde fået fordøjet den medfølgende pr-tekst, var det dog en befrielse at lytte til musikken og ikke skulle føle sig omklamret eller påduttes en attitude, der virker ligeså selvtilstrækkelig som den »danske selvtilstrækkelighed«, Yellowbellies taler om.

For det er faktisk et rigtig godt album, Yellowbellies (amerikansk slang for »bangebukse«) her har udsendt. Det er let pop, vi får serveret - meget hyggelig og sådan skåret, at det næppe kan støde lyttere væk.

Bandet har flair for gode sange og hælder til en klassisk, traditionel opbygning af lydbilledet, hvor vokalen - og dermed indholdet - er vigtigt. Der er stof til eftertanke for den opmærksomme lytter. Sangene er enkle, melodiøse og varme.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun