I DAG:
Anbefaling - Musik

Tryk ikke på repeat

Dagen brænder klart anbefalet af Hans Christian Davidsen
10. januar 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Sangeren og skuespilleren Nis Pedersen har gravet sin svigerfars digtsamlinger frem. Mogens Garde hed svigerfaren, der var teateranmelder i en menneskealder.
Digtsamlingerne udkom under og efter den tyske besættelse af Danmark: »Såjord« (1940), »Stråets fløjte« (1942), »Det knuste billede« (1945) og »Lyset i støvet« (1950).

Teksterne handler om blandt andet dilemmaerne ved den danske samarbejdspolitik og den stort set manglende modstand i de første tre-fire år af besættelsen:

»Den lyse danske bøgeskov – er mere lys end før. Hvertandet træ bliver hugget om – hveranden stamme dør. Tilbage star kun rødderne. De står til gengæld fast og vidner om de ting der var – om tingene der brast«.
Der er også tekster om et bristet forhold, og han sparede ikke på krudtet, ham Mogens Garde: »Et bål der brændte i dit skød« hedder det i »Ene«, albummets bedste nummer.

Digtene har Nis Pedersen sat ind i teaterkoncerten »Dagen brænder klart«. Nis Pedersen har sammen med guitaristen Otto Sidenius skrevet musikken til og synger selv. Forestillingen vises i Det Ny Familieteaters regi, og musikken kan købes på iTunes.

Nis Pedersen har en god stemme og en frasering, der minder om blandt andre Lars H.U.G.’s. Pedersens register er til de store følelser. Men musikken er for intetsigende, og den trækker ned på karaktergivningen. Jeg balancerede mellem to og tre stjerner, men valgte to, fordi det rent musikalsk bliver for ligegyldigt i længden. Repeat? Nej tak.

»Dagen brænder klart«, men musikken og budskabet brænder ikke igennem.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun