I DAG:
Anbefaling - Musik

Streg under tradition

September Sound anbefalet af Hans Christian Davidsen
25. september 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Frederik Damhus’ røst ramte med albummet »September Sound« min øregang for første gang. Jeg havde aldrig hørt noget af eller om manden. Men jeg må sige, at han er et hyggeligt bekendtskab. Han har en fin vokal, der passer godt til den country-folk, han her breder ud over ti numre. Akkompagnementet er akustisk guitar, banjo, mandolin, bas, trommer, lidt orgel og elguitar.

En god håndfuld af albummets sange er co-writes med amerikanske sangskrivere - både med tekst og melodi. Seks af numrene har Frederik Damhus selv skrevet, og det er ikke til at høre, hvor han har fået hjælp, og hvor han ikke har.

Variationen i materialet er ikke imponerende stor. Slutnummeret, »That Drop«, er det, der skiller sig mest ud. Lydbilledet er total Nashville med pedal steel-guitar. Det er meget blødt og glat - og behageligt at lytte til.

Albummet er indspillet live, og det kan faktisk kun høres på den gode måde. Det tilfører sangene en god portion autencitet. Fornyende er Frederik Damhus og hans band, The Great Outdoors (Mathias Nordholt, trommer og backing, Dan Haldager, orgel, pedal steel og elektrisk guitar, Johannes Andresen, bas og piano, og Asger Søgaard Hajslund, elektrisk guitar, piano, pedal steel, mandolin, banjo, spansk guitar og orgel) ikke, men det er næppe heller meningen. Det er traditionen, der er i højsædet her.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun