I DAG:
Anbefaling - Musik

Sikkert greb og gamle standarder

L Wood Joy anbefalet af Hans Christian Davidsen
20. januar 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
»BoogieRollSwingJazz« er en frisk omgang New Orleans-jazz med en instrumental besætning af bas, trommer og klaver.
Her er en god håndfuld klassikere fra genren, som et band ikke blot kan nøjes med at efterabe – i hvert fald ikke uden, at det kommer til at lyde som en kliché.
L Wood Joy sætter et originalt præg på standarder, der er spillet en million gange af tusindvis af orkestre: »Hey Pocky-a-way« (Allen Toussaint), »Route 66« (Bobby Troup), »Big Chief« (Earl King) »Mess Around« (Ahmed Ertegün) med flere.

Lasse Skov har en vokal, der kan matche denne måske nok fortærskede, men vanskelige genre, der har givet næring til både swingjazz og Elvis.

»All of Me« måtte jeg lige høre tre gange i streg – denne vidunderlige standard, der er blevet sunget af alle de store jazzstemmer og indspillet af legendariske orkestre. På denne - albummets udgang – kan vi høre, hvad de kan på instrumenterne: Lasse Skov med hurtige løb og sikre akkorder på tangenterne, Jakob Riis’ gode rytmiske bund på bas og jazz-trommespil, der er, som det skal være: Solidt spillet af Morten Lyngsøe.

Mandlige jazz-sangere er ikke dem, der er flest af i Danmark – så L Wood Joy og Lasse Skov burde her have sat sig på uopdyrket land.

»BoogieRollSwingJazz« byder også på flere suveræne dansenumre, blandt andet »Make You Feel So Good«, men ellers kan albummet sættes på ved alle slags lejligheder. Og det kan høres mange gange. Teknisk er denne cd til fem, måske seks stjerner, men da bandet af naturlige årsager ikke leverer nyt eller unikt materiale, kan karaktergivningen umuligt komme helt op i toppen af skalaen.


Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
PEGGY PICKET SER GUDS ANSIGT
Spilleperiode 9. nov - 7. dec
NINNA
Premiere 4. nov - 1. jan
150 METER TIL I MORGEN
Spilleperiode 6. nov - 29. nov
DRONNINGENS CORGI
Premiere 9. nov - 1. jan