I DAG:
Anbefaling - Musik

Spændende klangverden

Martin Hall: A Brief Summary anbefalet af Hans Christian Davidsen
16. maj 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Den danske sanger, sangskriver og forfatter Martin Hall markerer sit 40 års kunstnerjubilæum i en alder af 55 år. Det sker med udsendelse af det fine retrospektive album med det dækkende navn »A Brief Summary«.

Med på albummet er et par store danske kunstnere, der ikke er mere: Den elektroniske musiks pioner Else Marie Pade og den legendariske jazzbassist Niels-Henning Ørsted Pedersen på henholdsvis numrene »P.O.« og »Lesser Gods«. Albummet indeholder blandt andet en serie remakes og alternative versioner af Martin Halls foretrukne numre.

Det er det digitale album, der danner udgangspunkt for denne anmeldelse. De 22 numre udkommer nemlig også som digipack-cd, dobbelt vinyl-LP og sørme også på kassettebånd. Retro-medierne udkommer dog kun i begrænset oplag.

Albummet er mættet med vegeterende atmosfæremusik og klangrigdom. Kendere af den gådefulde multikunstner vil vide, at det ikke er radiohits, vi taler om her. Pompøse projekter har altid været hans varemærke, og han er virkelig smag og behag. Hvad der var avantgardistisk i 1980ernes punk-periode er dog blevet mere spiseligt for en bredere skare her i 2018. »A Brief Summary« er til ro og fordybelse.

Det er generelt det ambiente, der dominerer albummet. Her og der kommer der små rester af hans gamle støjkompositioner op til overfladen. Men det er hans 1990er-tid, der dominerer albummet, og jeg tror, det appelerer til flere lyttere. Det bliver aldrig så intellektuelt, at det gør noget. Man kan sagtens nyde albummet alene for den smukke og spændende klangverden.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun