I DAG:
Anbefaling - Musik

En intelligent stemme

Vakili anbefalet af Hans Christian Davidsen
28. maj 2014
Vurdering:
Samlet vurdering:
Vakili vil gerne fortælles os, at han ikke er den store tilhænger af Christiansborg-politik, men han er bestemt politisk bevidst og aktiv med sine meninger.
Det ville være mærkeligt andet, når han har læst statskundskab og i øvrigt er blevet ret så kendt for Enhedslistens populære valgnummer »Listen«.

Han er blevet kaldt for »den kloge perker«, og der er da heller ikke meget walla-attitude over ham. Ingen guldkæde eller hvide sko her - for lige indirekte at pleje en stereotyp.

Vakili har iransk baggrund, og da han var ung, var den amerikanske gangsterrapper Tupac hans store forbillede. Tupacs tekster kredsede om det at være indvandrer, men det at med at være indvandrer, halv-, hel- eller kvart-dansker, spiller ikke den afgørende rolle i Vakilis tekstunivers. Hans vægtige tanker kredser om kærlighed og - ja - politik.

De er lagt ind til en blanding af mellemøstlig sound, tunge trommer og stærke beats. »Ord som er vind« får en international lyd og er musikalsk fyldt med en masse små godbidder, som det kræver flere grundige gennemlytninger at fange. Der er krydret med orientalsk folkemusik og velovervejet elektronik, og det løfter pladen.

Sproget er dog ikke særlig lyrisk. Der er vægt og budskab. Vakili har masser af kloge tanker på hjerte, men det er ikke rimene eller de sproglige indspark, han brillerer med.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
PEGGY PICKET SER GUDS ANSIGT
Spilleperiode 9. nov - 7. dec
NINNA
Premiere 4. nov - 1. jan
150 METER TIL I MORGEN
Spilleperiode 6. nov - 29. nov
DRONNINGENS CORGI
Premiere 9. nov - 1. jan