I DAG:
Anbefaling - Musik

Modent og reflekterende

Illeborg og Nussbaum anbefalet af Hans Christian Davidsen
17. marts 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Illeborg & Nussbaum er en forholdsvis ny kvindelig konstellation i dansk musikliv.
Laura Illeborg, sanger og sangskriver med fire roste soloalbums i bagagen, og Channe Nussbaum, klezmersanger (Spielniks, Trio Klezmer og Klezmofobia) med grandprix-erfaring, udsendte i 2012 deres duo-debut-album med samme navn som deres duo.

Nu er opfølgeren her med »Månen ligger på gulvet«.
De to kvinders stemmer klæder hinanden fint, og der hviler en vederkvægende stemning over albummets 11 sange, som alle er både lytteværdige og sikkert skruet sammen. Jeg er specielt vild med de latin-inspirerede numre som »Overvintret igen« og »Under månen et sted« med deres melankolske tone.

Der er generelt fortsat en lidt blå atmosfære over albummet med to midaldrende kvinders røster og en afdæmpet, men troværdig poesi. Her er ingen anmasende jammer eller klage i teksterne, der er underspillet på den gode måde. Børnene er blevet store, og kvinderne ældre. Det hele er modent og reflekterende. En af grundene til at de er værd at lytte til.

Laura Illeborgs baggrund er nordisk. Channe Nussbaums orientalsk og østeuropæisk. Men her mødes de om noget - ja undskyld udtrykket - gennemført dansk. I hvert fald i fraseringen, hvor musik og ord smelter sammen til en organisk helhed. Men som ovenfor antydet: Et par steder er der lidt spansk og latin-jazz i rytme og akkompagnement med bas, trommer og akustisk guitar.

De to kvinder tilfører albummet hver deres kvaliteter, og mødet bliver sjældent helstøbt. »Månen ligger på gulvet« er slidstærk.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
PEGGY PICKET SER GUDS ANSIGT
Spilleperiode 9. nov - 7. dec
NINNA
Premiere 4. nov - 1. jan
150 METER TIL I MORGEN
Spilleperiode 6. nov - 29. nov
DRONNINGENS CORGI
Premiere 9. nov - 1. jan