I DAG:
Anbefaling - Musik

Levende Legender i smukt samspil

The Cookers anbefalet af Thor Kristjan Kidmose
9. juli 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Da det var første gang jeg oplevede "The Cookers" opsøgte jeg selvfølgelig svar i det medfølgende musikprogram, men selvom det hurtig blev klart at bandet bestod af seks levende legender fandt jeg ingen forklaringer på hvorfor det syvende ansigt ikke var nævnt i teksten. Selvfølgelig kastede min uvidenhed online og fandt hurtig navnet Craig Handy, men hvorfor han ikke figurerede med de øvrige på scenen fandt jeg dog ikke ud af?

Uanset hvad, så leverede disse seks ældre herrer en omgang indfølt og medrivende omgang jazz i Prøvehallen Valby.

Der var dog ikke tale om kærlighed fra første nummer, men da vi ramte nummeret "Lady Bug" af bassisten Cecil McBee var jeg helt med ombord på projektet, hvor Billy Hart på trommer leverede rygraden, Cecil sjælen og Cables på klaveret stod for de tekniske spidsfindigheder, mens trompetisterne Eddie og David gav hele koncerten fremdrift og retning og den altid stilsikre Billy Harper leverede saxofon lydsporet enhver jazzkoncert vil misunde.

De fem kongekroner gives for den livsbekræftende helhedsoplevelse hvis svingende rytmer fangede både publikums opmærksomhed og hjerter. For det er muligt at gangtempoet ikke længere er det højeste, men den rytmiske timing fejler intet og deres musikalske evner er få forundt.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar