I DAG:
Anbefaling - Musik

Tør sveden af bagefter

SWORD AND SCYTHE anbefalet af Hans Christian Davidsen
20. marts 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Rising kan deres heavy-håndværk. Albummet »Sword And Scythe« er fyldt med fede hook-lines og et højt tempo hele vejen igennem med twin-guitar-arrangementer, der sparker røv.

Det er heavy metal a la Black Sabbath og Judas Priest for lige at slå det fast - nogle gange med en lille interessant åbning. Andre gange startes der lige på og hårdt fra første akkord. Bandet beskriver selv stilen som »epic metal«, og man forstår, hvad de fem musikere mener. Hele albummet er mættet med meget stemningsfulde lydbilleder og en suveræn melodik.

Der kunnet godt være lukket mere op for Morten Grønnegaards vokal - det kan den sagtens bære. Men det er som om, at Jacob Krogholt og Anders Bo Rasmussen bare venter på at slippe dyret løs på deres elguitarer.

Variation er ikke lige det, de fem musikere har haft i tankerne, da de gik i studiet. De har helt tydeligt bare haft lyst til at trykke den af fra start til slut med 200 kilometer i timen og så ellers så meget aggressiv strengeleg, som den kan trække.

Der bliver forbrændt kalorier her, skal jeg love for. Sidste år mødte magasinet Videnskab.dk op på Roskilde og målte pulsslagene på flere heavy band-medlemmerne. De lå i perioder på omkring 170 pulsslag i minuttet og fik i løbet af en koncert gjort kål på cirka 700 kalorier. Det svarer til en 10 kilometers løbetur i et pænt tempo på omkring fem minutter pr. kilometer.

Det er hårdt fysisk arbejde det her. Man mærker næsten sveden.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun