I DAG:
Anbefaling - Musik

Gamle akkorder på nye Tuborg-flasker

Pænt Smasket Vol.2 anbefalet af Hans Christian Davidsen
30. marts 2012
Vurdering:
Samlet vurdering:
Der var engang, det var comme il faut at drikke høkerbajere på gaden i København, ryge en pibe tjald og spille dart på et værtshus med tykke tobakståger.
Nu står den på caffe latte, fitness og fladskærme. Kropsligt forfald er tilmed absolut kikset.
Undergrundsbandet Bolværket hev med debutalbummet »De Grønne Bænke« 1970erne frem fra noget, der lignede glemslen. Nu kommer opfølgeren, »Pænt Smasket Vol. 2«, med mere folkepunk og powerpop – eller noget, der kan kaldes en reinkarnation af visesangeren John Mogensen, tilsat lidt Kim Larsen, som han var på pladen »Værsgo«, og et stænk C.V. Jørgensen og Røde Mor.
De 11 sange på albummet varierer, men er alligevel stort set skåret efter samme skabelon af gademusikanter, der griber til gamle akkorder på nye Tuborg-flasker.
Man kan lade titlerne tale for sig selv: »Ost & Pølse«, »Himmelpik«, »Stangstiv« og »Pænt Smasket«. Der er lidt parodi over det, når Lau Ebbesen, Per P., Peter Kibsgaard og den tidligere Gasolin-bassist Willi Jønsson spiller og fortæller. Her synges om junkier, en mand der ikke engang har seksuel succes i Thailand, bøhmænd og drukture – nogle gange bliver det måske lidt for megen forudsigelig refrænrock.
På nummeret »Viceværten« ringer selveste Erik Clausen til de kendtes vicevært og klager over, at vandet pisser ned fra lejligheden ovenfor, hvor Kurt Ravn huserer. Nåh ja, et lille smil.
Men det er såmænd o.k. alt sammen. Der er stadig nogle, der står ved det, de gør, og det kan man ikke andet end sige om Bolværket, der er blevet godt og grundigt træt af pænheden i kongeriget Danmark.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
PEGGY PICKET SER GUDS ANSIGT
Spilleperiode 9. nov - 7. dec
NINNA
Premiere 4. nov - 1. jan
150 METER TIL I MORGEN
Spilleperiode 6. nov - 29. nov
DRONNINGENS CORGI
Premiere 9. nov - 1. jan