I DAG:
Anbefaling - Musik

Det syder og damper

Backseat anbefalet af Hans Christian Davidsen
30. december 2012
Vurdering:
Samlet vurdering:
Ivan Pedersen gendannede sit gamle orkesterforetagende Backseat i 2007. Det havde sin storhedstid som liveband i 1990erne og var tidligere kendt som Backseat Boys. Et navn, drengene lagde fra sig - måske for at bevise, at de var granvoksne.

Med CD nummer syv fortsætter Backseat den autentiske og let vemodige highway-inspirerede rock'n'roll. Backseat er et kvalitetsrockband af den gode, gammeldags slags. Det kaster sig ikke ud i eksperimenter, men spiller blot musik, der syder og damper af kærlighed til den traditionelle rockmusik.

De 11 numre på tracklisten holder fast i den oprindelige stil med ballader, frække tekster og kloge arrangementer. Dertil kommer en bonus CD med nogle af perlerne fra debuten, blandt andet »Half A Man«, »Wind Me Up«, »Sweet Delight« og »A Little Bit Of Heart« i friske, nyarrangerede versioner.

Ivan Pedersen synger den tungt rullende, traditionsstærke bluesrock med stilrigtige og velskrevne sange, der er lige til en god fest for alle fra 40 til 75. Han har en gennemsnitlig stemmepragt med en ukrukket frasering. Bevares, der er mere stemning end stemme, men Ivan Pedersen giver sig heller ikke ud for at være mere, end han er.

Og så er der bare guitarspil uden svinkeærinder. Det vigtigste ærinde er de gode melodier, og dem er Backseat fortsat leveringsdygtig i. Der er soul, blues, country og amerikansk rock i gryden. Guitarist Søren Jacobsen og bassist Helge Solberg er fortsat med, og de kan deres kram - det ved vi.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar