I DAG:
Anbefaling - Musik

Musikken virker - komikken er hurtigt glemt

Jan Svarrer - live i Tivoli anbefalet af Hans Christian Davidsen
10. juli 2012
Vurdering:
Samlet vurdering:
Så slem er Jan Svarrer nu heller ikke.
Musikalsk er der ikke en finger at sætte på denne liveoptagelse. Ind imellem er der ganske udmærket mainstream-jazz og blues med vokal og guitarist Svarrer samt orkester.

Det, der er morsomt live, ender dog ikke altid med at være sjovt på en lydoptagelse. Tag bare en julefrokost, hvor deltagerne har det sjovt med hinanden - selv uden at være berusede. Øjeblikkets magi fiser ud, når det bliver foreviget på en video.

Derfor er advarslen på cd-coveret også ganske på sin plads: »Kære lytter. Komik skal opleves på scenen«, skriver Jan Svarrer & co.

Cd’en er en blanding af musik og komik. Musikken virker, men komikken tåler ikke ret mange gentagelser. Og det komiske virker nok bedst i hovedlandet. Når cd’en hedder »Live i Tivoli« er det da heller ikke forlystelsesparken i hovedstaden, der tales om, men derimod selveste Tivoli Teatret i Åååååårrrr-hus. Og her synes publikum i perioder at være på bølgelængde med Jan Svarrer og hans opfattelse af det svære begreb humor. Man kan dog også høre, hvornår der klappes af høflighed i Tivoli Teatret.

Der er flere formildende omstændigheder på cd’en. For eksempel »Termometerblues« om en mandlig hypokonder og »Driving John Cleese«, der også får noget behagelig blues med på vejen. Cd’en er bare ikke langtidsholdbar. Numrene virker et par gange – og det var så det. Så mon ikke Jan Svarrer blot skulle have gemt optagelsen i sit private arkiv.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
FANNY OG ALEXANDER
Spilleperiode 16. sep - 5. okt
MR. MARMALADE
Spilleperiode 27. apr - 22. maj
VIVA LA FRIDA
Spilleperiode 13. sep - 18. sep
EFTER BRANDEN
Spilleperiode 13. sep - 2. okt