I DAG:
Anbefaling - Scene

Musikken matcher Madsen

Ask Kjærgaard anbefalet af Hans Christian Davidsen
24. januar 2015
Vurdering:
Samlet vurdering:
Guitaristen og komponisten Ask Kjærgaard fortolker på albummet Svend Åge Madsens roman »At fortælle menneskene«.
»At fortælle menneskene« er en mammutroman, der som en litterær mosaik tegner et menneskeligt katalog på knap 130 personer.

Personerne har så meget på hjerte og så mange historier, de gerne vil fortælle. Drengen Tøger får til opgave at forklare den deformerede Ikona om menneskene. Hun er en kvinde, der på grund af sin medfødte deformitet kun har stiftet bekendtskab med isolation og mørke.

Tøgers små som store spraglede fortællinger og anekdoter skal give hende oplevelsen af levet liv og ægte, autentiske følelser.
»Identitet«, »historie« og »menneskelig eksistens« er temaerne i denne store roman.

Ask Kjærgaards musiske sprog passer fint til Svend Åge Madsens litterære univers. Mellem de meget varierede kompositioner læser skuespilleren Jens Albinus op fra passager i romanen - med behagelig stemme og sikker diktion.

Den instrumentale musik fungerer dog ikke blot som collage mellem de meget forskellige musikalske genrer, men også som underlægning til teksten. Musikken spænder fra attraktiv stemningsfuld ambient over jazz og blues til kaotisk metal - og er lige så mangesidig som Svend Åge Madsens univers. Denne plade er mere end vellyd.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun