I DAG:
Anbefaling - Scene

Dynamisk totalteater om etik, moral og ROBOT-teknologi.

Robot anbefalet af Tenna Bergmann
5. maj 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Vores hverdag er allerede præget i høj grad af robotteknologi, og den kunstige intelligens accelererer ind på vore arbejdspladser og private hjem. Som med al teknologisk udvikling gennem tiderne, er vi mennesker delt i ”begejstring” eller ”utryghed” ved det nye og for den fremtid det bringer.

I forestillingen ”ROBOT” manes tilskuerne til helt konkret at stoppe op og tage stilling til den innovative robotteknologi, som nu og endnu mere i fremtiden stormer frem på vores arbejdspladser, i vores haver, hjem og intimsfære - og som udvikler sig i ufattelig fart.
”ROBOT” vælger ikke side – men den opfordrer direkte og let provokerende tilskuerne til at standse op - reflektere – og forholde sig til betydningen af et fremtidig dominerende robotteknologisk samfund.

- Hvornår er robotteknologi passende?
- Hvornår er den for meget?
- Kan den være begge dele på samme tid?

Under forestillingen føres tilskuerne rundt i Sukkerkogeriets kringlede gange og skjulte rum. Undervejs præsenteres de for etiske og moralske dilemmaer, udført på bedste artistiske og lærerige vis.
Som noget nyt og spændende oplever publikum ikke den samme forestilling, idet de inden start inddeles i grupper, som føres til forskellige rum.

Den tekniske opsætning af ROBOT er sket i et unikt og gensidigt givende samarbejde mellem Odense Teater og studerende fra ”Robotteknologi” på SDU. Herligt!

Tilskuernes følelsesmæssige optagethed af forestillingens viste "dilemmaer" kom tydeligt frem i pausen, hvor diskussionerne summede ivrigt mellem unge og ældre ved cafe-bordene.

ROBOT er en etisk og moralsk relevant forestilling om vores fælles fremtid, som ikke hviler i horisonten, men som er her nú - og lige om lidt.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
TIL UNGDOMMEN
Udgivelsesdato 5. okt
FRIDAS FUCKING JUL
Spilleperiode 3. dec - 13. dec
ENGLE I SNEEN
Spilleperiode 26. nov - 17. nov
VINTERSILHUETTER
Spilleperiode 24. nov - 20. dec