I DAG:
Anbefaling - Scene

Børneteater, når det er bedst

Mariehønen Evigglad anbefalet af Jette Malling
5. april 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Anemoneteatret har for tiden – og frem til den 29. april – besøg af Teater st. tv. og Teatret Fair Play med forestillingen ”Mariehønen Evigglad”, en forestilling for de 2 – 5-årige.

Det er Halfdan Rasmussens sang af samme navn, der har inspireret til denne helt vidunderlige, lille perle af en forestilling, men persongalleriet er betydelig mere mangfoldigt end i sangen.

Vi møder den altid glade Marie en smuk morgen, hvor hun tager rundt og siger godmorgen til skovens mange dyr.
Der er fx de flittige, summende bier, der laver honning til teen, og der er larven, som ustandselig tygger mad i sig. Vi møder musen, som venter et kuld unger hvert øjeblik, det skal være, og forbi kommer også den stormundede, højtråbende og farverige løvfrø, som bare vil have ro til at sove. De muntre fisk i dammen, fuglen i luften og græshoppen med sit strengeinstrument på ryggen bliver vi også præsenteret for.
Og så er der ikke at forglemme Søren Snegl med øjne på stilke. Han inviterer hele tiden Marie til te, men det har hun bestemt ikke lyst til, for han er bare så snegleslimet og sneglesnasket. Ja, Søren er faktisk den eneste i skoven, hun har et temmelig anstrengt og afstandtagende forhold til.

Men da vejret pludselig skifter fra solskin til regn og torden, er det kun Søren Snegl, der vil lukke Marie ind i sit hyggelige sneglebo, og her viser det sig, at Søren absolut vinder ved nærmere bekendtskab, så da det bliver aften, kan Marie se tilbage på en ganske særlig dejlig dag, hvor flere mirakler har fundet sted.
Historien om Marie og Søren udspiller sig i en utrolig smuk og meget frodig scenografi, der ikke bare appellerer til fantasien, men også får det til at klø i fingrene for at røre ved og gå på opdagelse i; dukkerne er utrolig flotte, og både stemmeføring, lyd og lys understøtter på fineste vis den søde og poetiske fortællingen, som både betager og fuldstændig fængsler store som små.

Efter stykket, som meget passende målgruppen taget i betragtning varer ca. 20 minutter, kommer Marie rundt og hilser på de fremmødte børn.

”Mariehønen Evigglad” er lige præcis som børneteater skal være, nemlig af absolut højeste kvalitet og med fin kontakt til sit unge publikum.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
Twain Walking
Udgivelsesdato 12. apr
Vi maler byen rød: The musical
Spilleperiode 4. apr - 27. apr
Sangen om Oda og Anton
Spilleperiode 7. feb - 8. feb
Waiting Places
Spilleperiode 10. feb - 9. mar