I DAG:
Anbefaling - Scene

Spændende hybrid mellem liturgi og dramaturgi

Re-formation anbefalet af Hans Christian Davidsen
8. september 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Kirken har sin liturgi, og teatret sin dramaturgi. Teatret Møllen og Kunstnerkollektivet Vontrapp leverer deres fine bidrag til reformationsjubilæet med hybridteater i tre kirker i Haderslev, Roskilde og København.

Men puha, hvor må der dog være mange bekymringer, der tynger det moderne menneske. Friheden er et fængsel. Alt det vi skal, som ingen siger, vi skal, andre end os selv, fordi vi sammenligner os med alle andre, og fordi vi kan det hele og ikke kan vælge fra.

Fire-fem gange skulle jeg sammen med resten af publikum i Haderslev Domkirke - som en del af forestillingen - rejse mig op og lade min skyld og skam kanalisere ude gennem armene og ned i en sten, som jeg havde fået udleveret ved indgangen til »Re-Formation« - en anderledes teaterbegivenhed, som Møllen og Kunstnerkollektivet Vontrapp selv kalder dette stykke teater i kirken.

Det er også en teaterforestilling ud over det sædvanlige. En af dem, man vil huske. Meningen med at skabe et rum, hvor vi et øjeblik kan blive lettet fra de krav, der tynger os, er god nok. Men stykkets form gør et større indtryk end den indholdsmæssige tyngde.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
VORES VINGER KAN FÅ STØVET IGEN - ALBUM
Udgivelsesdato 10. maj
SUPER CRASH
Opleves fra 13. apr - 28. jul
PRINSEN AF EGYPTEN
Spilleperiode 19. jun - 21. jul
STOR STÅHEJ FOR INGENTING
Spilleperiode 31. maj - 22. jun