I DAG:
Anbefaling - Scene

Odense Teater nagler paradokset ”FRIHED” med HIMMEL UDEN FUGLE.

Himmel uden fugle anbefalet af Tenna Bergmann
7. april 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
HIMMEL UDEN FUGLE nagler til perfektion hvor svært det er for os mennesker at stå i livet og tage det på os - tage ansvar for det. Det er langt nemmere for os at lægge skylden udenfor os selv, end at påtage sig ansvaret for eget liv og oplevelse af frihed

I HIMMEL UDEN FUGLE stiller den prisbelønnede dramatiker Julie Maj Jakobsen skarpt på vores forhold til egen og andres frihed. Både på de indre og ydre planer.
Som forestillingen viser, er frihed et flertydigt begreb. Man kan være fri for noget, og man kan have frihed til at gøre noget. Forskellen mellem den positive frihed til selvbestemmelse og den negative frihed i betydningen fravær af indblanding fra andres side. Forbundetheden mellem frihed og begrænsninger.

I HIMMEL UDEN FUGLE møder vi Simon (Morten Brovn), Diana (Louise Davidsen), ægteparret Martin (Lars Topp Thomasen) og Hannah (Kathrine Høj Andersen), familien Bo (Peter Gilsfort), Lotte (Hanne Hedegaard) og datteren Helene (Mette Kjeldgaard Jensen).
Alle tvinges de til at forholde sig på den ene eller den anden måde til deres frihed og opfattelse af frihed - ud fra de omstændigheder og de relationer deres liv indeholder på godt og ondt.
Karaktererne spilles med stor intensitet og troværdighed, og forestillingen bare vokser og vokser. Som publikum giver genkendelsen fra eget liv anledning til både tårer, grin og selvransagelse – for hvad er frihed egentlig for mig? Og hvad er den for dig?
HIMMEL UDEN FUGLE er et fremragende og nærværende teaterstykke i en verden, hvor vi jagter personlig ”FRIHED” – ofte uden at have gjort os dybere tanker om indholdet af dens eksistentielle meningsfuldhed.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
RÆDSEL
Spilleperiode 21. feb - 21. mar
FORBRYDELSE OG STRAF
Spilleperiode 12. feb - 29. feb
DIT LORTE MIT SHOW
Spilleperiode 15. feb - 7. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb