I DAG:
Anbefaling - Scene

En anderledes julehistorie

JUL MED DYR anbefalet af Jette Malling
25. november 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Først var det: ”Af med skoene alle mand”. Siden skulle gammel og stiv som ung og adræt op ad den stejle hønsestige, som førte op til “loftet”.

Dette var på forunderlig og vidunderlig vis forvandlet til en mosblød skovbund og en dyster, sort skov, og da alle var vel anbragt i skovbunden, fik vi udleveret en ekspeditionsbog, som fra først til sidst fulgte os stykket igennem.

I skoven mødte vi så søde, store, rare og naive Bjørn, som i bedste, ukritiske storforbrugerfeststil kun havde øje for alt det, han kunne ønske sig til jul af elektroniske ”vidundere”. Og det var bestemt ikke småting, der kom på ønskesedlen. Kun farverne på de ønskede genstande voldte ham lidt hovedbrud.

Ulv var ene og alene kun optaget af sig selv og af at lære forskellige hotte dansetrin, godt inspireret af videoer lagt ud på youtube.

Egern, derimod, var som den eneste af de tre venner, ekstrem velorienteret og miljøbevidst, og gentagne gange prøvede han at nå igennem til de to andre med sit budskab, som var såvel nedslående som katastrofalt for alt dyreliv i skoven.
Dog uden held de første gange. Der skulle mere dramatik til, før Bjørn og Ulv fik øjnene op for, hvad fremtiden ville bringe.

Jo, historien ender godt – heldigvis - , men der er ikke meget jul over den, hvis man forventer en traditionel julehistorien med nisser, julesne, glimmer, glitter, ho-ho m.m.
Det er forurening, økologi, fælles fodslag og forbrugerbevidsthed, der er på programmet – temaer, som når ud til os voksne, men – tror jeg – går fint hen over hovedet på de små mennesker.

Adspurgt, fortalte min lille ledsager på 9 år, at han syntes godt om det dramatiske indslag, da naboen ringede og rasede over svineriet fra deres vaskemaskine. Forurening var slet ikke hans bevidsthed – og det er fair nok, synes jeg.

Lad dog børn være børn uden ansvar og stillingstagen, men lad os voksne tage det vigtige og alvorlige ansvar på vores skuldre, så vi ikke blot kan være og handle forbilledligt for vores efterkommere, men også efterlade dem en jord, hvor liv kan trives for alt levende.

Måske skulle Teater Hund & Co. skrive, at denne forestilling er for voksne - inden der går forbrugergaverace i den - sammen med deres børn, for sådan oplevede jeg den.
Væsentlig og særdeles vigtig forestilling. Som ekstra bonus tillige sød, morsom og særdeles velspillet.

Spiller på Teater Får 302 frem til 22.december.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj