I DAG:
Anbefaling - Scene

Verdens bedste Karlsson flyver lige ind i vores hjerter!

Karlsson på taget anbefalet af Henrik Faarup
28. januar 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Karlsson på taget er den klassiske historie af Astrid Lindgreen.

Vi inviteres indenfor og ser en familie med far, mor og tre børn. Familiens mindste barn ”lillebror” har gennem lang tid brændende ønsket sig en hund, men eftersom familien bor i en lejlighed på 4. sal midt i en by, har det været et af de ønsker som lillebror ikke har fået opfyldt.

En dag sker der forunderlige, at der pludselig flyver en dreng forbi lillebrors værelsesvindue. Drengen er ”Karlsson på taget”, som er en dreng der bor oppe på taget i den ejendom som lillebror også bor i.

Karlsson er vel det som nogen nok vil betegne som en ”frisk og grænsesøgende dreng”, og andre vil sige at han er ganske uopdragen.

Da lillebror fortæller sin familie om Karlsson, er der ingen der tror på at han findes. Der går derfor lang tid, hvor familien tror at Karlsson er en ”usynlig” dreng.

Det er vel først den midlertidige husbestyrerinde – Hildur Buk, som møder Karlsson. Karlsson viser sig ikke fra sin bedste side, og driver gæk med Hildur Buk på bedste drengestregevis. På ganske underholdenerholdende vis ser vi Karlsson spise mange af de frikadeller som Hildur Buk har tilberedt til familien, alt i mens at Hildur Buk langsomt går op i limningen.

Hildur Buk er midlertidig husbestyrerinde, idet mor skal indlægges på hospitalet nogle dage. Da mor bliver udskrevet og kommer hjem, pakker Hildur Buk sit gode tøj og rejser så hurtigt som hun kan.

Da lillebror har fødselsdag får han en rigtig fin gave – en tøjhund, og han bliver rigtig ked af det. Det er jo ikke det han ønsker sig – han vil jo gerne have en rigtig hund. Pludselig komme far ind og giver lillebror sin rigtige gave – en rigtig hundehvalp - og på den vis ender historien jo lykkeligt.

Stykket er fantastisk underholdene og formår at tryllebinde både børn og voksne der er til stede. Der er masser af lækre effekter, super god scene opsætning og en masse tju-bang. Og så er der ikke mindst rigtig meget godt skuespil. Jeg synes specielt Jacob Moth-Poulsen der spiller Karlsson og Jens Kepny Kristensen der spiller lillebror formår at skabe en fantastisk stemning og virkelighedsnær oplevelse.

Jeg er sikker på at alle har haft en dejlig oplevelse og jeg vil kun opfordre alle familier med små børn at få en dejlig teateroplevelse.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
TIL UNGDOMMEN
Udgivelsesdato 5. okt
FRIDAS FUCKING JUL
Spilleperiode 3. dec - 13. dec
ENGLE I SNEEN
Spilleperiode 26. nov - 17. nov
VINTERSILHUETTER
Spilleperiode 24. nov - 20. dec