I DAG:
Anbefaling - Scene

Et rigtigt “undskyld”-juleeventyr

NISSEPATRULJEN anbefalet af Jette Malling
24. november 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Der findes åbenbart mange slags nisser: juleglade nisser, asociale nisser – det er dem, der ikke kan lide julen – kravlenisser, skvatnisser, stærke nisser, ambitiøse nisser, nisser med skjulte dagsordner, bortviste nisser – ja, listen er lang, men de er der alle i Eventyrteatrets julemusical “Nissepatruljen”.

Jeg vil selvfølgelig ikke fortælle hele handlingen i stykket, men dog løfte sløret en lille smule:
Julemanden har under en testflyvning af kanen været så uheldig at tabe Den Magiske Gavesæk, altså sækken, der aldrig bliver tom for gaver, og den er landet i Den Forbudte Zone, et frygtet og særdeles ukendt område i Nisseland.

Ingen Magisk Gavesæk betyder ingen jul, så gode råd er dyre, for julen er altså lige rundt om hjørnet.

Julemandens personlige assistent, Frk. Morgenstjerne, som hemmeligt går rundt med en julemand i maven, får den gode idé at sende de tre asociale nisser IQ, BB og Funny ind i Zonen for at finde Den Magiske Gavesæk. Til gengæld for deres indsats må de efterfølgende lægge deres nissehuer og rejse hvorhen, de vil.

De tre nisser tager opgaven på sig, og til at hjælpe sig bliver de ledsaget af den stærke nisse, Tyson, som af sikkerhedshensyn er lagt i lænker. Han er en fåmælt, men meget madglad nisse med – viser det sig senere – skjulte dansetalenter.

Hvordan Tysons talenter bliver til gavn for Nissepatruljen, om Den Magiske Gavesæk bliver fundet, om Nissepatruljen slipper helskindet ud af den skræmmende Forbudte Zone, og om alle de andre plots i stykket bliver afsløret i tide, vil jeg ikke afsløre. Det skal I selv opleve i Eventyrteatret flotte opsætning af “Nissepatruljen” i Glassalen i Tivoli.

Scenografien er eventyrlig, kostumerne er gennemførte og utrolig flotte, musikken og sangene går lige ind, og dansenumrene er smukt koreograferet. Alt er top professionelt.

Vidunderligt er det også, at man i manuskriptet har leget med mange af de danske ordsprog, som den asociale nisse Funny langt fra har styr på, og han bliver derfor gang på gang på sødeste vis korrigeret af de to andre asociale nisser. Og vi andre får lige repeteret den rigtige ordlyd.

Og så har vi med “Nissepatruljen” endvidere fået det første “undskyld”-juleeventyr. Så bliver det vist ikke mere up-to-date her i 2019.

Forestillingen, der spiller i Glassalen i Tivoli lørdage og søndage frem til den 15. december, henvender sig selvfølgelig især til de små teatergængere, men der er sandelig også noget i gavesækken til de voksne, så alle bliver tilgodeset.

God fornøjelse med forestillingen og glædelig jul til jer alle.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj