I DAG:
Anbefaling - Scene

Nøddebo Præstegård - nissesjov og julestemning.

Nøddebo Præstegaard anbefalet af Jette Bendix
14. december 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Årets opsætning af Nøddebo Præstegård er en flot, tidssvarende og børnevenlig udgave. Det støvede look er pudset helt af – dog kan man stadig let genkende klassikeren.
Jeg sad oppe på 2.balkon og kunne derfor ikke se den lille miniudgave af nissefar. Men heldigvis blev han med nisse-tryllestøv i en eksplosion forvandlet til det vi mennesker kalder for normal størrelse. Derefter kunne man på 2.balkon se både ham og alle de andre dygtige skulespillere. Desværre kunne man slet ikke se deres mimik, men det havde jeg heller ikke forventet. Til gen gæld virker lydanlægget i Odeon helt upåklageligt. Man kunne høre hvert et ord af replikkerne, der var peppet op, således de passer til vores tid, ligesom nissefars dejlige latter gik tydeligt igennem helt oppe på balkonen. Det var et hyggeligt tvist, at det var nissefar, der fortalte hele historien til de søde nissebørn og til alle os andre.
Nicolai – Mathias Sprogø Fletting gav den hele armen. Der var ingen, der var i tvivl om, at han var en ung mand, der det ene øjeblik ville virke voksen og det andet øjeblik helt glemte alle de krav, der er til voksne. Han var sprudlende i rollen, og hyggeligt er det, at han er den tredje generation Sprogø i rollen som Nicolai.
Børn og voksne dansede i kærlig krans omkring det flotte juletræ, der strålede foran den flotte mørkeblå nattehimmel, der på bedste vis førte tilskuernes sind ind i julefredens herlige univers.
Det er virkelig en flot scenografi. Der er kælet for detaljerne ved sceneskift, nissefar tryller studerekammeret større, får tæppet med kirken og den dalende sne til at ryge ned fra loftet og trækker sammen med en af de små søde nissebørn tæppet for til pausen. Alt var kommet med i historien – intet var ”bare” en praktisk opgave.
Hvis man vil more sig, hygge sig og komme i den rette julestemning, skal man blot gå ind og se årets flotte opsætning af ”Nøddebo Præstegård”.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
TIL UNGDOMMEN
Udgivelsesdato 5. okt
FRIDAS FUCKING JUL
Spilleperiode 3. dec - 13. dec
ENGLE I SNEEN
Spilleperiode 26. nov - 17. nov
VINTERSILHUETTER
Spilleperiode 24. nov - 20. dec