I DAG:
Anbefaling - Scene

Intenst og vedkommende drama om angst

RÆDSEL anbefalet af Marie Breindahl
23. februar 2020
Vurdering:
Samlet vurdering:
Hvad sker der inde i hovedet på min veninde, når hun melder sig syg med angst, isolerer sig og holder op med at besvare mine telefonopkald og mails, når jeg så gerne ville støtte hende?

Eller hvad sker der for hende, der ringer efter ambulancen, fordi hun ikke kan trække vejret og tror, hun er ved at dø, men bliver sendt hjem med beskeden om, at der ikke var noget galt fysisk, og at det var et angstanfald, hun oplevede?

Disse og mange flere eksempler på, hvilke tanker, der bliver til angst, og hvordan angsten kan styre et menneske mere og mere, giver Anna Bros forestilling ”Rædsel. Jeg tror nok, verden går under om lidt” svar på, og heldigvis viser det også en vej ud af angsten.

Rollerne som den, der har angsten, og de tanker, der skaber angsten, spilles intenst, eminent og yderst overbevisende af Ida Cæcilie Rasmussen og Alexander Clement.

Jeg giver stykket fem kongekroner, fordi det både er underholdende og tankevækkende og har givet mig strejf af genkendelse af, hvad der sker, når mine egne tanker løber af med mig, og en ny forståelse for de mennesker, jeg kender, som lider af angst.

Efter lørdagsforestillingerne interviewer stykkets forfatter Anna Bro en, der har angst eller arbejder med mennesker, der har angst, og der dannes elegant bro mellem fiktionens og virkelighedens verden.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
Twain Walking
Udgivelsesdato 12. apr
Vi maler byen rød: The musical
Spilleperiode 4. apr - 27. apr
Sangen om Oda og Anton
Spilleperiode 7. feb - 8. feb
Waiting Places
Spilleperiode 10. feb - 9. mar