I DAG:
Anbefaling - Scene

Carl Nielsen får kamp af konen

ANNE MARIE gift CARL-NIELSEN anbefalet af Hans Christian Davidsen
29. marts 2015
Vurdering:
Samlet vurdering:
Det er jo slående, at de problemer et (efter tiden) progressivt parforhold kæmpede med for 100 år siden, stort set er de samme som i mange af nutidens forhold i kongeriget Danmark, hvor både far og mor har deres personlige ambitioner. Før og og efter kvindefrigørelsen.

Og middelmådigheden vil vi sandelig ikke vide af - komponisten Carl Nielsen beskyder sin viv, Anne Marie Brodersen, for at dyrke den. Og begge vifter de om sig med deres cv’er - vor tids religion.

Kvinde og kunstner - det var svært. Og midt i alt dette kom kampen for kærligheden.

Det er en fin forestilling, Mungo Park her har sat op. Det er konflikten mellem de to, der får forestillingen til at leve. Skuespillerne Maja Juhlin og Frank Thiel taler med hinanden og til os foran en fin scenografi af en sokkel, hvor Anne Marie Brodersens rytterstatue venter på at komme op. Statuen kommer aldrig op. I stedet for må Carl Nielsen klatre derop for at slutte fred.

Stykket er en fin måde at markere 150-året for Carl Nielsens fødsel: Komponisten som en slags staffage i stedet for den sædvanlige hyldest. Og nå ja - det er jo 100 år siden, at kvinderne fik stemmeret til folketing og landsting.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun