I DAG:
Anbefaling - Scene

Humoristisk, eventyrlig og fængende forestilling

SKØNHEDEN OG UDYRET anbefalet af Helene Lauritzen
29. december 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Odense Teaters, skønheden og udyret, er en eventyrlig forestilling med en humoristisk tilgang og helt klart anbefalingsværdigt.
I stykket kunne man godt se inspirationen fra Disneys fortælling, men ikke for meget til, at man ærgrede sig over forskellene. Fortællingen var helt afgjort blevet gjort til sit eget. Stykket havde elementer, som ledte tankerne hen på Alice i Eventyrland - især Hr. Pink og kaninen, hvilket passede utrolig godt ind i det eventyrlige og fortryllede univers. Feernes og kaninens rolle som en slags fortællere/pauseklovne fungerede rigtig fint, og de havde også forholdsvis meget scenetid. Feerne samlede op på historien undervejs og tilførte lidt ekstra f.eks. med silhuetter-fortællingerne. Silhuetter-fortællingerne var utrolig veludført, og det gav en virkelig fed effekt og billedliggjorde hvad fortællerne sagde på en eventyrlig måde. Stykket havde også en skøn god portion humor, som især feerne leverede. Hele idéen med at pause tiden og tankelæser-hjelmen fungerede rigtig fint, og man forstod hurtigt, hvad det gik ud på.
Selve kulisserne var egentlig forholdsvis simple, men med især lyseffekterne blev det gjort meget mere levende. Lyset havde f.eks. en hel del at sige, inde på slottet, hvor det fik det til at virke stort, mørkt og tomt. Spejlet på væggen var noget af det bedste efter min mening, hvor man burde kunne se nutid og fremtid.
Jeg var ret spændt på udyrets udseende og i det hele taget dens væremåde, men jeg blev bestemt ikke skuffet - det var lige akkurat den rette mængde uhygge og menneskelighed.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun