I DAG:
BØGER

Isblomster

2. juni 2015
af Lise Andersen
KAN OPLEVES I BOGFORM

De sytten noveller tager ofte afsæt i et konkret intermezzo, der kan være både banalt og fatalt, og kredser med det som udgangspunkt om et individs mere eller mindre fremmedgjorte forhold ti l sin omverden. Ved en håndfuld lejligheder udspiller teksterne sig i fremmedartede lande, der strækker sig helt fra Grønland til Sydafrika. Lise Andersen tager her udgangspunkt i sit spændende arbejdsliv, der har bragt hende til flere verdensdele. Hun bevæger hun sig da også fra sydlandsk temperament ti l nordisk melankoli.
Sammenstødet mellem stærke følelser og blikstille overflade giver sig udslag i en koncentreret stemning. Resultatet er en række fint tænkte, fint følte, fint sansede tekster, der på en og
samme ti d kan være både eks - og impressionistiske.

Selv om seksualiteten syder og bobler under facaden, ligesom volden også viser sit grimme ansigt, skildrer Lise Anders først og sidst det drømmende, stille liv blandt midaldrende eller ældre mennesker. Symptomatisk er ”Invitationen”, der tager udgangspunkt i en 50-års fødselsdag og markerer et sagtmodigt og sørgmodigt farvel til en forgangen tid. Men flere af forfatterens noveller vidner omvendt også om, at sølvbryllupsalderen langtfra er lig med ægteskabets evige hvile.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
8. juni 2015
Bøger info
LISE ANDERSEN (f. 1945) debuterede i 1991 med en digtsamling. Hun har skrevet børnebøger, romaner, noveller, lyrik m.m. – foreløbig 24 titler. Hun har boet og arbejdet som sundhedsplejerske i flere udviklingslande, hvilket også afspejler sig i hendes forfatterskab.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun